Do’s en don’ts met kids tijdens uw camper reis in Nieuw-Zeeland

Als je een camper wilt huren in Nieuw-Zeeland met kinderen is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Voor camperreizen met het gezin met kleine of grote kinderen hebben wij een aantal tips uit eerste hand.

Do
Kies voor een camper waar u met de kinderen kunt praten tijdens het rijden. Kies geen té krappe camper. In veel campers kun je de bijrijdersstoel helemaal draaien waardoor je snel met de kids kunt praten.

Do
Huur bij voorkeur een iets ruimere camper, neem bv voor 4 personen een 6-persons camper waarbij u niet elke dag twee keer de bedden moet verbouwen. Dat schilt heel veel tijd en moeite. Gemak dient de mens. ?

Don’t
Rijdt niet elke dag naar een nieuwe plek en plan niet te veel bezienswaardigheden. Maak niet een té strak schema, dat levert na een paar dagen stress en huilende kinderen op. Rijdt ook niet hele lange afstanden met korte stops, kinderen die steeds in een zitje gestopt worden, worden chagrijnig.

Do
Aanvullende op bovenstaande don’t; Blijf soms 2-3 nachten of afhankelijk van de duur van de gehele reis ook wat langer op één plek. Naast de toeristische hoofdattractie zijn er meestal ook leuke dingen te doen die niet in een gids beschreven worden zoals wandelingen, stenen verzamelen, fietsen, speeltuinen, zandkastelen bouwen, paard rijden, kanoën etc.

Do
Soms is het nodig om op één dag een grote afstand te rijden. U kunt dan of heel vroeg in de ochtend op pad gaan. De kinderen moeten wel in de kinderzitjes resp. gordels maar zijn op dat moment meestal nog slaperig en als ze wakker worden hebben jullie al 3-4 uur gereden en daar is zeker weer een fijne plek om een paar dagen te verblijven.

Of u kiest juist ervoor om in de ochtend iets actiefs (zwemmen!) te doen zodat ze lekker moe worden en dan een paar uur door te rijden. Houd er dan wel rekening mee dat het in het passagiersgedeelte in de zomer heel warm kan worden.

Don’t
Stem het dagprogramma niet alleen op de volwassenen af en ook niet uitsluitend op de kinderen. Er is niets ergers dan dat de kinderen de hele dag door moeten doen wat papa en mama willen en andersom is het ook niet fijn de hele dag naast een speeltuin zitten wachten, terwijl je nog zo veel zou willen zien.

Do
Elke dag komt iedereen op z’n kosten – het is vakantie voor iedereen. Elke dag is er iets leuks voor de kids en iets leuks voor de ouders. Dat principe geldt ook als er een groot leeftijdsverschil tussen de kinderen is. Zorg er voor dat elke leeftijdsgroep elke dag aan z’n trekken komt. Zo houd je de vakantie leuk voor iedereen.

 

Do Do Do

Onderstaande tips geef ik nog als extra’tje voordat u een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland.

Voor baby’s is een opvouwbare babyslaaptent onmisbaar. Evt. kan die vanuit thuis mee, anders koop je hem meestal voor weinig geld in een supermarkt.

Buitenspeelgoed niet vanuit thuis meeslepen. Opblaasbare waterbeesten, zandemmers en scheppen, een voetbal etc. bieden urenlang speelplezier en je koopt ze voor weinig geld in een supermarkt/dollarstore etc. na de camperreis maak je in het depot een ander gezin blij of wie weet is er zelfs iemand die zijn spullen daar heeft achtergelaten.

Altijd genoeg drinkwater in de camper is een must. Vaak smaakt het water van de kraan niet lekker of het wordt afgeraden voor consumptie. Koop in de supermarkt voldoende flessen met water en zet deze alvast in de koelkast.

Neem een tablet/iPad mee met films die je offline kunt kijken tijdens het rijden. Ook het mooiste landschap is voor kinderen niet zo boeiend als voor de ouders.

In Nieuw-Zeeland is het weer erg wisselvallig. Je kunt er 4 klimaten op één dag ervaren. Zorg er dus voor dat u laagjes kleding meeneemt, ook voor de kleintjes.